Masszázs

Testmasszázs
Boldogság igazából a bőrön keletkezik, mivel itt található a legtöbb endorfin-receptor, (boldogság-hormon).Különböző orvosi tanulmányok is bizonyítják, hogy a simogatásnak, az érintésnek nagyon pozitív hatása van betegségek, legyengült állapot javításában.

A gyengéd masszázsok nagyon jó stresszoldó hatásúak, stimulálják a vér- és nyirokér-keringést, erősítik az immunrendszert és relaxáló hatásuk révén alvási zavarok esetén is kiválóan alkalmazható.

Gyógymasszázs
Az emberiség ősi gyógyító eljárása. Célja a vérkeringés javítása és a feszes, kötött, fájdalmas testtájékok fellazítása. A bőr rugalmasságát helyreállítja, a bőr alsórétegeibe lerakódott salakanyagokat eltávolítja, az izomzat keringését fokozva annak teljesítőképességét növeli. A kezelés előtt célszerű egy termálfürdőzés, mert a meleghatás elősegíti a lágyrészek fellazulását.
Időtartam: 20 perc, öltözék: fürdőruhában vagy fehérneműben

Talpmasszázs
Ősi keleti eljárás, melyet a szervezet szabályozási (regulációs) rendszereinek befolyásolására ajánlunk. Kiválóan alkalmas statikai elváltozások kezelésére is. A hagyományos kínai orvoslás szerint ugyanis az egyes talpi zónákon keresztül befolyásolhatóak a szervek működése.
Időtartam: 20 perc, öltözék: nincs előírás

Vízalatti masszázs – Tangentor
A masszírozások modernebb változata a víz alatti masszírozás, más néven tangentor, ahol a kezelőkád vizének hőfokát és a vízsugár mechanikus hatását használjuk ki. A kádban a víztömeg átveszi a vízsugár által keltett rezgést, s így a nem kezelt testrészre is hat.

A kezelések Biarritz-típusú gyógykádban történnek. A hydromasszázs alapvetően két különböző rendszert, nevezetesen a víz- illetve a levegőmasszázst, valamint ezek kombinációját jelenti. Az egyéb “lágy” természetes gyógymódokhoz hasonlóan jellemzője a kíméletes, enyhe beavatkozás a szervezet folyamataiba és alkalmazásának, hatékonyságának titka a rendszeresség. A tangetor kezelés előnye, hogy a mértékletes, de folyamatos használat kizárja bármely káros mellékhatás kialakulását. Serkenti a¨ keringési rendszerek működését, különösen az immunrendszer részét képező nyirokrendszert, ezáltal javítja a szervezet méregtelenítését és közvetve anyagcseréjét. Lazít, oldja a stressz okozta feszültséget, a bőrfelületen¨ stimulált érzékelő pontok, reflexzónák érintése során jelentkező jótékony hatások révén, továbbá Segíti a bőr megújulását, javítja a kötőszövetek¨ rugalmasságát és lazítja az izomzatot is.
Időtartam: 10-15 perc, öltözék: fürdőruhában vagy anélkül

Aromamasszázs
Lazító, stresszoldó, gyengéd teljes testmasszázst az aktuális állapothoz választott illóolajok, vagy azok kombinációinak felhasználásával egészítjük ki. Hatására intenzívebbé válik a masszázs relaxáló, energetizáló és vitalizáló ereje.

Az aromamasszázs felhasználható stresszoldásra, testi-lelki-szellemi regenerációra, közérzetjavításra, energiafeltöltésre, az öngyógyulási folyamatok beindítására.
Időtartam: 30 perc, öltözék: fürdőruha

Klasszikus egésztest-masszázs
Általánosan elmondható, hogy a klasszikus masszázs egy kiváló terápia a testi mozgékonyság és vitalitás megőrzésére és visszanyerésére. Hat a vérkeringésre, növeli az erőt és a mozgékonyságot, lazítja a feszült izmokat és segít az egész test regenerálódásában.
Időtartam: 50 perc, öltözék: fürdőruhában vagy fehérneműben

Nyirokmasszázs
A nyirokrendszer a test egyik vezetőrendszere. A víz tisztaságú nyirokfolyadék immunrendszerünk antisejtjeinek egyik fontos hordozója. A legyengült vagy beteg nyirokcsomók és -erek duzzanatokhoz, ödémákhoz vagy hiánybetegségek kialakulásához vezethetnek. A Vodder-féle nyirokmasszázs egy nagyon óvatos és lágy masszírozása az egész testnek, kezdve a nyaki nyirokcsomók meglazításával, hogy újra beindítsa és meggyorsítsa a nyirokáramlást. Minden olyan esetben hatékony, amikor a keringés javítása szükséges: pl. ödémás elváltozások, emlőműtét utáni keringési zavar esetén.

A nyirokér áramoltatja a testnedvet és salaktalanítja a kötőszövetet, leküzdi az anyagcserezavarokat, támogatja nyirokrendszerünk ellenálló képességét, megszünteti az elzáródásokat, nyugodt idegállapotot, regenerációt és salaktalanítást eredményez.

Talp-reflexzóna-masszázs
Régről ismert, hogy Ázsiában már kb. 5000 éve használnak bizonyos pontokon nyomó-kezeléseket különböző betegségek ellen. A reflexzóna-terápia képes szabályozni a test funkcióit. Ez a kezelés is – mint sok más természetgyógyászati kezelés – abból indul ki, hogy a testet egy egésznek kell tekinteni. A reflexpontok oldalt találhatók, a lábfej alsó és felső részén.

A diagnózisban a terapeuta a páciens egyes lábzónáin tapasztalt érzékenységből következtet a betegségre. Különböző nyomáserősségű masszázson keresztül indítják meg a test öngyógyítását. Általánosan sok betegséget kezelhetünk talpmasszázzsal, mivel a láb olyan, mint egy radarközpont, amelyen keresztül számos szerv és testfunkció befolyásolható.
A talpmasszázst kézi eszközökkel kínáljuk, időtartam tetszőleges.

CERAGEM Master
A CERAGEM egyesíti a technológiát sok hagyományos távol-keleti gyógyászati elvvel, mint például a moxázással, valamint a Ceragem akupresszúrát a masszázzsal; és enyhíti a test “kimerültség-jelzéseit”, amelyek fájdalmat és stresszt okoznak. A Ceragem akupresszúra masszírozza és ellazítja az izmokat, a moxázás közvetlenül melegíti a testet, fokozza a vérkeringést és enyhíti az izomfeszültségeket.

Testre gyakorolt hatás
A belső projector végighalad a gerinc vonalán, hogy ellazítsa a gerincből kilépő idegszálakat, valamint hogy megszüntesse a testmozgás hiánya, a rossz tartás és a rossz szokás okozta hátfájdalmakat.

A görgők a nyaki akupresszúrás pontokon enyhítik a merev nyaki fájdalmakat, amely általában akkor jelentkezik, ha pl. a hosszú órákon át számítógépezünk, vagy tévézünk.

A 3 és 9 golyós projektorral való hasi masszírozás enyhíti a gyomorfájdalmakat és görcsöket.

A sugárzó infravörös hő behatol a láb izamiba és az izületekbe, hogy csillapítsa a folyamatos járás, állás, vagy torna okozta fájdalmakat.

Epoxy Karbonlap: Az Epoxy Karbonlap hőt generál, amely az emberi test számára számos hatással bír. Ennek eredményeként fokozza a Csi és a vér keringését, és egyben kellemes, mély relaxáló és fiatalító érzést biztosít.

Automatikus Működés: Csak egy gomb megnyomásával Ön máris élvezhet egy fenséges masszázst. A 40 perces program elkalauzolja Önt a technológiával felszerelt Ceragem-akupresszúra és a testmelegítő masszázs fantasztikus világába.

Infravörös hő: A sugárzó infravörös hő hasznosságát kutatások igazolják; fokozza a vérkeringést az egész testben, s így az Ön egészségét teljes mértékben javítja. A belső projektor, a külső projektorok és az epoxy karbonlap (a fő- és a kiegészítő matracba beépített fűtőelem) optimális szintű sugárzó infravörös hőt biztosít az Ön számára. A mi külső projektoraink infravörös hőt sugároznak és a test minden részéhez megfelelően igazodnak. Az epoxy karbonlapok a fő- és kiegészítő matracban találhatóak és szintén infravörös hőt sugároznak, amely jó hatással van az Ön testére és végtagjaira.

Kiropraktika: Egyike a fejlett alternatív gyógyászati módszereknek, amelyet széles körben alkalmaznak az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon és az Egyesült Királyságban. A kiropraktika jelentése, az összenyomódott idegek ellazítása a gerinc kézzel történő kiegyenesítése, korrigálása által. A megfelelően egyenes gerinc ösztökéli a szervrendszereket és biztosítja a test számára annak természetes ritmusába való visszaállását.

A masszázs ellazítja a gerinc körüli izmokat és inakat, enyhíti a gerincoszlopra nehezedő terhelést és helyreteszi a gerincet. A masszázs ki is nyújtja a gerincet, így csökken azoknak a zselészerű porckorongoknak a terhelése is, amelyek kis párnákként funkcionálnak a csigolyák között. A kor előrehaladtával a hát egyre merevebb lehet, gyengülhet, amely görbeséget okozhat. A gerincmasszázs ezt akadályozhatja meg. Ez a CERAGEM masszázsprogram első szakaszának szerepe.

A moxázás a keleti gyógyászatból származik; egy speciális anyag által kibocsátott hővel segíti a gyógyulást és ellazulást.

Jáde egy féldrágakő, amelyet a távol-keleti orvoslásban már régóta használnak azért, hogy stimulálja a csi-t, testünk életerejét. A Ceragem projektorok jádéval vannak befedve, amelynek rendkívüli hőtartó és hőátadó képessége van.

A CERAGEM egyesíti a technológiát sok hagyományos távol-keleti gyógyászati elvvel, mint például a moxázással, valamint a Ceragem akupresszúrát a masszázzsal; és enyhíti a test “kimerültség-jelzéseit”, amelyek fájdalmat és stresszt okoznak. A Ceragem akupresszúra masszírozza és ellazítja az izmokat, a moxázás közvetlenül melegíti a testet, fokozza a vérkeringést és enyhíti az izomfeszültségeket.

Derék A belső projector végighalad a gerinc vonalán, hogy ellazítsa a gerincből kilépő idegszálakat, valamint hogy megszüntesse a testmozgás hiánya, a rossz tartás és a rossz szokás okozta hátfájdalmakat.

Nyak A görgők a nyaki akupresszúrás pontokon enyhítik a merev nyaki fájdalmakat, amely általában akkor jelentkezik, ha pl. a hosszú órákon át számítógépezünk, vagy tévézünk.

Hastájék: a 3 és 9 golyós projektorral való hasi masszírozás enyhíti a gyomorfájdalmakat és görcsöket.

Lábak: a sugárzó infravörös hő behatol a láb izmaiba és az ízületekbe, hogy csillapítsa a folyamatos járás, állás, vagy torna okozta fájdalmakat.

Gerinckezelés CERAGEM® masszázsággyal:
A CERAGEM® masszázságy kiválóságát tanúsítványok sokasága bizonyítja, immár az Európai Unióban is minősített gyógyászati segédeszköz. Egyesíti a masszázst, az akupresszúrát, továbbá a Jadekövek és az Epoxy karbonlapok által kibocsátott infravörös hő által fokozza a vérkeringést, szabaddá teszi az energiapályákat (Csí), egyben kellemes, relaxáló érzést biztosít. Ahogy az ágy belső fűtött projektora végighalad a hátgerinc vonalán, fellazítja a gerincoszlop melletti izmokat, letapadásokat, tehermentesíti a nyomás alól a porckorongokat. Fellazítja a gerincből kilépő idegszálakat, megszünteti görcsös állapotukat. Helyreigazítja a csigolyákat, feloldja csontok közötti meszesedéseket, lerakódásokat. Az ágynak jelentős méregtelenítő hatása is van. A Ceragem kezelések kúraszerű igénybevétele a háti merevség megszűnése mellett számos betegségre, szervi problémára rendkívül jótékony hatással van.

A kezelés hatásai:

 • Izomcsomókat lazítja
 • Helyükre igazítra a csigolyákat
 • Az idegszálakat életképessé, működőképessé teszi
 • Segíti a vér áramlását, a szerveinket egészségesebb működésre készteti
 • Kiűríti a toxikus anyagokat a szervezetből
 • A csontokat erősíti, a kalciumot beépíti a csontokba
 • Zsibbadásokat megszünteti, a szűkült ereket tágítja
 • Az idegpályák teljes körű működését elősegíti
 • Meszesedéseket feloldja
 • Javítja a látást
 • A kezelésre az alábbiakat legyen kedves magával hozni:
 • Fehér színű vagy világos pólót, nadrágot, zoknit, 2 db lepedőt, zsebkendőt.

40 perces CERAGEM masszázs ára: 500Ft
Nyugdíjasoknak, gyermekeknek: 400Ft

Kiknek ajánljuk?

 • Betegségmegelőzésre az ágy használata 4 éves kor felett mindenkinek ajánlott! Hisz a megelőzés mindig sokkal kifizetődőbb, mint a meglévő betegségek gyógykezelése!
 • Mozgásszervi problémák kezelésére
 • Izületi betegségek kezelésére
 • Reumás panaszok enyhítésére
 • Belső gyulladások kezelésére pl. gyomor vagy bélgyulladás esetén
 • Menstruációs rendellenességekre és nőgyógyászati problémákra
 • Menopauza okozta kellemetlen tünetek (hőhullámok) megszüntetésére
 • Ciszták, miómák kezelésére (petefészek ciszta)
 • Prosztata okozta problémák kezelésére
 • Azoknak, akiknek daganatos betegségük volt vagy esetleg van
 • Csontritkulás esetén
 • Allergia és asztma esetén
 • Légúti betegségek kezelésére
 • Bőrbetegségekre (pikkelysömör, ekcéma)
 • Terhesség előtt illetve szülés után
 • Vizelettartási problémákra
 • Gerincferdülésre
 • Porckorongsérv esetén (esetleg kiszakadt sérvvel az ágy ugyan úgy használható)
 • Kéz és lábzsibbadás esetén
 • Gyomorfekély, gyomorhurut esetén
 • Cukorbetegség
 • Szem betegségek kezelésére (szürke hályog, kötőhártya gyulladás, szemszárazság)
 • Szívbetegségek kezelésére
 • Parkinson-kor, Sclerosis multiplex estén
 • Migrénes fejfájás kezelésére
 • Érszűkületre
 • Fülzúgásra

Kiknek nem ajánlott? Várandós anyáknak, 4 évnél fiatalabbaknak, frissen műtötteknek!